Комітети Ради закликають депутатів з ЄС вимагати звільнення Савченко

Комітети Ради закликають депутатів з ЄС вимагати звільнення Савченко

Укрінформ
Представники Комітетів Верховної Ради з євроінтеграції і закордонних справ звернулися до депутатів національних парламентів країн-членів ЄС із закликом терміново долучитися до публічної кампанії за звільнення народного депутата України, делегата ПАРЄ, льотчиці Надії Савченко з російської в'язниці.

Про це повідомила у Фейсбуці голова Комітету з питань євроінтеграції Ірина Геращенко.

"За останні півтора роки не було такої міжнародної зустрічі, де б ми не піднімали тему звільнення Надіі Савченко. Ми провели десятки мітингів, іі звернення як ключова вимога зафіксована в чисельних резолюціях ПАРЄ, звільнити Надію вимагає Європарламент і світові лідери. Президент України, МЗС ставлять це питання під час кожного спілкування з колегами. І на всі ці звернення Путін відверто плює вже півтора роки. Але зараз рахунок пішов на години. Вчора говорила з мамою Надії. Ми давно спілкуємося з Марією Іванівною, але я ніколи не чула її в такому страшному емоційному стані, вона у відчаї. Як і Віра Савченко, Надіна сестра", - пише  Геращенко.

За її словами, Путін кинув виклик всьому світові: "А в цей час світ розповідає нам про вибори на Донбасі... і про звільнення заручників як першочерговий пріоритет на всіх зустрічах кричить тільки Україна. Це не просто неправильно, це ганебно".

"Від комітетів євроінтеграції і закордонних справ ВР України ми звернулися до всіх наших колег- представників парламентів країн ЄС з проханням терміново долучитися до публічної кампанії з вимогою звільнити Надію. Путін має її відпустити. Негайно відпустити. Живою! І ця вимога має звучати голосно! Від всіх, хто вважає себе європейцем. Ми чекаємо від наших європейських колег реакції на те, що в російській в'язниці сьогодні мордують і знищують Надію Савченко", - заявила народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-