Лондон закликав Москву звільнити Савченко, бо є загроза життю

Лондон закликав Москву звільнити Савченко, бо є загроза життю

Укрінформ
Міністр Великої Британії у справах Європи Девід Лідінгтон закликав Росію припинити незаконне ув’язнення народного депутата України Надії Савченко.

Про це йдеться в його заяві на сайті британського уряду.

"Я вкрай стурбований повідомленнями про те, що українка Надія Савченко відмовилася від води та їжі на знак протесту проти незаконного утримання під вартою в Росії. Уряд Британії неодноразово закликав російський уряд припинити її незаконне позбавлення волі", - зазначається в повідомленні.

За словами Лідінгтона, сухе голодування представляє досить реальну і безпосередню загрозу життю Савченко: "Я настійно закликаю уряд Росії проявити милосердя і звільнити її негайно".

Нагадаємо, 3 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ суддя не надав Савченко останнього слова, перенісши процес на 9 березня, після чого вона оголосила "сухе" голодування. При цьому Надія відмовилася від надання їй медичної допомоги російськими лікарями.

Савченко незаконно утримується в РФ після викрадення в червні 2014 року в районі Луганська. Її звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи бойовиків і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-