Конгрес США розглядає можливості військової допомоги Україні

Конгрес США розглядає можливості військової допомоги Україні

Укрінформ
Конгрес Сполучених Штатів має намір продовжувати військову підтримку України у її протистоянні російській агресії.

Про це йшлося під час брифінгу в п'ятницю в Вашингтоні за участі представників української та американської влади, повідомили в Посольстві України в США. 

"Під час дискусії (американські. – Ред.) конгресмени запевнили в підтримці України, зокрема член Комітету з питань збройних сил Дункан Гантер поінформував про стан розгляду законопроекту "Про підтримку українських військових", який він ініціював у Конгресі", - зазначається в повідомленні українського диппредставництва.

Законопроект конгресмена Гантера H.R.4305 був внесений на розгляд Палати представників ще в грудні 2015 року. Документ вносить поправки до національного закону про оборонний бюджет США на 2016 фінансовий рік та визначає додаткову допомогу у сфері безпеки, а також забезпечення розвідданими, які Пентагон може надати військам і силам безпеки України.

Крім того, як зазначили в Посольстві України в США, посол Валерій Чалий закликав Сполучені Штати розширити програми тренувань, а також надання Україні оборонної військової техніки.

Учасники засідання також приділили особливу увагу питанню реагування на інформаційні та кібер-загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-