У справі про

У справі про "суддів Майдану" крапку поставить Верховний суд

Укрінформ
Вища рада юстиції оскаржила всі рішення Вищого адміністративного суду, якими скасовано акти ради у справах щодо порушення присяги суддями, що виносили рішення проти активістів Майдану.

Про це під час прес-конференції повідомив очільник ВРЮ Ігор Бенедисюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вища рада юстиції у Верховному суді оскаржила рішення Вищого адміністративного суду, якими було скасовано акти ради стосовно суддів Майдану. Також ВРЮ звернулася до ВАСУ з проханням призупинити розгляд решти справ до оприлюднення правового висновку Верховного суду України», - сказав Бенедисюк.

Він зазначив, що станом на 4 березня 2016 року 19 з 22 суддів, щодо яких ВРЮ ухвалила рішення про звільнення з посади за порушення присяги, оскаржили це рішення у ВАСУ. І наразі ВАСУ вже скасував 6 рішень ВРЮ про звільнення суддів. 

Бенедесюк наголосив, що правова позиція Вищої ради юстиції у цій справі полягає в тому, що строк притягнення суддів до відповідальності за порушення присяги має становити 3-річний термін давності. На його переконання, рішення Верховного суду у цій справі стане ключовим у питанні притягнення до відповідальності майданівських суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-