Сакварелідзе: Одеські СБУ і військова прокуратура хочуть очорнити Саакашвілі

Сакварелідзе: Одеські СБУ і військова прокуратура хочуть очорнити Саакашвілі

Відео
Укрінформ
Давід Сакварелідзе вважає, що Військова прокуратура та СБУ в Одеській області хочуть ""очорнити діяльність команди Міхеїла Саакашвілі" замість того, щоб боротися зі злочинцями.

Про це заступник Генпрокурора - прокурор Одеської області написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Хочу з великим жалем заявити про "нову місію" військової прокуратури і СБУ в Одеській області - за всяку ціну виконати політичне доручення з Києва і очорнити діяльність команди Міхеїла Саакашвілі", - написав Саквалерідзе і додав, що від виконання цього замовлення потерпають звичайні одесити і чесні співробітники поліції.

Сакварелідзе виклав відеофайл і нагадав про недавній гучний скандал, в якому були замішані працівники СБУ та військової прокуратури, що "відбілювали" підозрюваного у розбої, затриманого в середині лютого співробітниками поліції міста Чорноморськ Одеської області.

"Хочу надати короткий "трудовий" шлях професійного бандита, який недавно в складі угруповання холоднокровно пограбував пенсіонера, вимушеного переселенця з Донецької області, відібравши у нього єдині заощадження - 17 тисяч доларів", - додав Сакварелідзе і виклав фабулу гучної справи.

"31-річний Тимур Юсуфов 10 лютого в складі злочинної угруповання напав на пенсіонера і відібрав 17 тис доларів. Правоохоронці вже пред'явили йому підозру у розбої (ч. 4 ст. 187 КК України). Підозрюваний - неодноразово судимий за групові крадіжки і грабежі, вчинені в 2011 і в 2013 роках на території Приморського району Одеси. На щастя, хлопці з Іллічівського відділу поліції оперативно спрацювали і затримали цього неодноразово судимого грабіжника. Зараз поліцейські активно працюють над залученням до відповідальності всіх фігурантів злочину", - констатував Сакварелідзе.

Однак, зауважив прокурор області, "звідки їм знати, що політичне замовлення набагато важливіше, ніж доля конкретного потерпілого або хороброго поліцейського?"

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого керівники Одеського УСБУ та Військової прокуратури Південного регіону України провели брифінг, під час якого повідомили журналістам, що викрили групу поліцейських міста Чорноморськ у застосуванні тортур до двох затриманих громадянин, підозрюваних у розбої.

 Зокрема, прокурор Максим Якубовський уточнив, що внесено відомості до ЄРДР "про факти незаконного затримання, незаконного позбавлення волі, перевищення влади службовою особою правоохоронного органу і катування". Хоча додав, що "станом на 18 лютого нікого зі співробітників поліції міста Чорноморськ не затримано.

У свою чергу, голова Одеської ОДА  Саакашвілі оприлюднив 18 лютого заяву, в якій повідомив, що "поінформував Президента про незаконні дії підлеглого безпосередньо йому органу" і має намір "відкрито реагувати на всі факти шантажу та свавілля". Саакашвілі також  відмовитися від охорони СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-