Меджліс має за тиждень прочитати 630 сторінок

Меджліс має за тиждень прочитати 630 сторінок "своєї" справи

Укрінформ
У Сімферополі закінчилося засідання суду на вимогу прокуратури Криму про заборону Меджлісу.

Новий суд призначено на 10 березня, повідомляють "Крым. Реалии" з посиланням на Кримську правозахисну групу.

За даними правозахисників, підконтрольна Росії "прокуратура Криму на засіданні суду 3 березня надала "докази" на 630 сторінках і 10 дисках. Захистe Меджлісу надали 7 днів на ознайомлення з матеріалами.

Нагадаємо, вранці 3 березня у Криму відбулося перше засідання суду на вимогу підконтрольного Росії "прокурора" Криму Наталії Поклонської про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові і визнанням його экстримисткой організацією.

Підтримати Меджліс прийшли більш як сотня прихильників. У будівлі суду були присутні перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, член Меджлісу Еміне Авамілєва і адвокат Джеміл Темішев. Громадських діячів у будівлю суду не пустили.

У представницькому органі кримських татар раніше заявили, що заява Поклонської містить багато юридичних нестиковок, вважають появу цього позову політично мотивованою і морально готуються до заборони.

Кримська правозахисна група звернулася в міжнародні організації з заявою про неприпустимість заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

Євросоюз вже висловив занепокоєння намірами заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

2 березня Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) та Українська Гельсінська спілка з прав людини засудили переслідування Меджлісу кримськотатарського народу в Криму, діяльність якого російська влада Криму має намір заборонити на півострові.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року лідерам кримських татар Рефату Чубарову, Мустафі Джемілєву російська влада заборонила в'їзд на півострів на п'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-