Геращенко звинуватив Махніцького в недбалості при розслідуванні справ Майдану

Геращенко звинуватив Махніцького в недбалості при розслідуванні справ Майдану

Відео
Укрінформ
Олег Махніцький на посаді в.о. генпрокурора (лютий-червень 2014) займався вирішенням своїх бізнес-питань, а не розслідуванням справ Майдану.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "112 Україна" народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Хочу сказати, якщо Махніцький на своїй посаді займався б не вирішенням бізнес-питань, а вболівав за те, щоб розслідувати справи проти Майдану, то вже б у перших числах квітня 2014 року вся група беркутівців, яка була на Інститутській, була б затримана. А після того, як він проявив злочинну недбалість і не наважився оформити необхідні процесуальні документи, було мабуть страшно, ці беркутівці, мабуть, втекли. Багато з цього угруповання могли залишитися в Криму, на Донбасі і так далі. Коли 8 квітня 2014 року звільнявся Харківська адміністрація, то було затримано близько 65 осіб в цій будівлі", - заявив Геращенко.

За його словами, в той же ранок прокуратура збиралася їх відпустити під домашній арешт і навіть не просити у суду арешт.

"Я дізнався про це, влаштував скандал, звернувся до міністра МВС і шляхом тиску, шантажу, ми змусили прокуратуру звернутися до суду з вимогою заарештувати 65 сепаратистів. Їх посадили до слідчого ізолятора", - розповів нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-