Посол України про заяву мера Ніцци: Припускаю вплив російського капіталу

Посол України про заяву мера Ніцци: Припускаю вплив російського капіталу

Укрінформ
Посол України у Французькій Республіці Олег Шамшур розцінює ряд дій французьких політиків, зокрема останню заяву голови французького регіону Прованс-Альпи-Лазуровий Берег та мера Ніцци Крістіана Естрозі, як негативну тенденцію, на яку французька влада має жорстко реагувати.

Про це дипломат заявив у коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Франції.

«Що би не казав Естрозі, як на мене, і сам факт зустрічі, і як вона проходила, фактично межує з визнанням де-факто анексії Криму. Оскільки, по-перше, це офіційна зустріч з представником окупаційної влади - так званим «мером Ялти». По-друге, присутність на ній російського посла Орлова. Зрештою, сама зустріч відбувалася на фоні прапорыв РФ, Франції та Євросоюзу. Це вже тенденція, тому ми розраховуємо на жорстку оцінку МЗС Франції», - заявив посол України.

Він звернув увагу, що цей інцидент не є поодиноким фактом. «І поїздка групи французьких парламентаріїв на чолі з Тьєррі Маріані до Криму, і дегустація вкрадених (в України) кримських вин в російському посольстві в Парижі за участю французьких політиків, і зараз зустріч Естразі - це тенденція», - зазначив Шамшур.

За його словами, це виходить «за усі можливі рамки», саме тому українські дипломати у ноті на адресу МЗС Франції «просили дати цьому і оцінку і вжити адекватних заходів».

При цьому, говорячи про мотивацію голови Регіональної ради Франції, дипломат зазначив: «Можна зробити припущення, що присутність у Ніцці й російської громади, і російського капіталу були факторами впливу на рішення цього представника регіональної влади Франції».

Раніше повідомлялося, що голова французького регіону Прованс-Альпи-Лазуровий Берег та мер Ніцци Крістіан Естрозі назвав кримську Ялту містом, що належить Російській Федерації. Свою позицію він висловив в інтерв’ю телеканалу Azur TV, коментуючи результати переговорів з «мером Ялти» Андрієм Ростенком, який у складі кримської делегації відвідав Ніццу з 26 лютого по 1 березня.

У цьому зв’язку посольство України у Франції зажадало від Естрозі публічних роз’яснень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-