Яника Мірило обіцяє назвати «гальма» реформ поіменно

Яника Мірило обіцяє назвати «гальма» реформ поіменно

Укрінформ
Експерт Агентства з питань електронного уряду України Яніка Мірило пообіцяла з завтрашнього дня публікувати списки тих, хто гальмує електронні реформи.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Починаючи із завтрашнього публікуватиму списки держорганів і чиновників, які через свою пасивність, небажання, протидію не дають супроводжувати електронні реформи. Раз по-доброму не хочете", - написала Мірило.

Передбачаючи реакцію на цю заяву, Мірило додала: "От і подавайте в Європейський суд (я поки що громадянка Естонії), що «вона нас звинувачує, що ми гальма, а нам погані закони заважають творити добро».

Нагадаємо, Яніка Мірило, виконавчий директор Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA), експерт Агентства з питань електронного уряду України, а в 2015 році радник міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, не в перше говорить про те, що бюрократична система гальмує реформи.

"Система не хоче змінюватися. Бюрократія прагне перечекати, пережити, пересидіти народний ентузіазм і знову повернутися до старих методів роботи. Система так налаштована, щоб один прийшов реформатор не зміг нічого змінити. Найбільше боюся, що з'явиться втома, і люди махнуть рукою, перестануть вимагати змін", - сказала вона в одному з інтерв'ю.

Минулого року Мірило залишила роботу в міністерстві, оскільки, за її словами, не могла займатися впровадженням електронних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-