МЗС Туреччини: Заяви Лаврова не варто сприймати всерйоз

МЗС Туреччини: Заяви Лаврова не варто сприймати всерйоз

Укрінформ
Офіційний представник МЗС Туреччини Танжу Білгіч назвав твердження міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про постачання зброї з Туреччини в Сирію під виглядом гуманітарних вантажів спробою завуалювати воєнні злочини.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Заява Лаврова - результат прагнення завуалювати воєнні злочини, що здійснюються в Сирії. Подібні заяви не слід сприймати всерйоз", - сказав Білгіч.

За його словами, з моменту набуття чинності домовленістю про тимчасове і часткове припинення протистояння в Сирії Збройні сили Туреччини не здійснювали артилерійських обстрілів сирійської території, за винятком випадків дій у відповідь на провокації  ІДІЛ.

"28 лютого в пообідні години по 6 позиціях терористів ІДІЛ був здійснений 41 постріл", - розповів Білгіч, наголошуючи, що жодних артобстрілів регіонів, в яких присутні журналісти, не здійснювалося.

Офіційний представник МЗС Туреччини у своїй промові згадав і Крим, сказавши про неприпустимість його анексії Росією.

"Ми порушуємо тему Криму на найвищому рівні в рамках різних міжнародних організацій. Минув другий рік з моменту незаконної анексії Криму. На півострові погіршується ситуація з правами людини, у тому числі стосовно кримських татар", - сказав він.

Білгіч наголосив, що дані факти фіксуються багатьма незалежними спостерігачами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-