У Мінську підписали заборону навчань і графік розмінування на Донбасі

У Мінську підписали заборону навчань і графік розмінування на Донбасі

Укрінформ
У Мінську завершена сьогоднішня робота Тристоронньої контактної групи. Підписали два документи.

Про це написала у Фейсбуці прес-секретар Кучми Дарка Оліфер.

"У першій угоді йдеться про припинення навчань з бойовою стрільбою вздовж 30-кілометрової зони по лінії зіткнення. Представники окремих районів Донецької і Луганської областей спільно з представниками збройних сил Російської Федерації регулярно проводять такі навчання. Постріли під час таких навчань мають провокаційний характер і можуть викликати реакцію у відповідь точно так, як і залпи гармат під час бойових дій. Крім того, СММ ОБСЄ фіксує всі постріли, які мають місце вздовж лінії зіткнення. Слід зазначити, що Україна не веде навчань у цій частині Донбасу. Ця угода набуває чинності з 4 березня 2016 року", - написала вона.

Друге рішення стосується технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. У цьому документі детально розписані всі деталі робіт з розмінування, включаючи обгороджування і маркування територій, уражених мінами у безпосередній близькості від КПП.

Оліфер повідомила, що від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ - Мартін Сайдік, від Росії - Борис Гризлов.

До зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", що пройде 3 березня 2016 року в Парижі, документи мають бути завізовані Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-