МЗС Німеччини: Чим швидше відбудуться вибори на Донбасі, тим краще

МЗС Німеччини: Чим швидше відбудуться вибори на Донбасі, тим краще

Укрінформ
У Берліні вважають, що чим швидше відбудуться вибори на Донбасі, тим краще для просування політичного процесу у рамках Мінських домовленостей. Проте дату голосування називати не беруться.

Про це в середу заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Чим швидше пройдуть вибори, тим краще буде для Мінського процесу», - заявив дипломат.

Проте, відзначив він, «назвати точну дату виборів, поки немає деталей відповідного закону, не кажучи вже про забезпечення безпеки для проведення таких виборів, неможливо».

Шефер нагадав, що на минулій зустрічі в Мюнхені в середині лютого, всі четверо учасників домовилися, що необхідно надати ОБСЄ і Тристоронній контактній групі конкретні пропозиції, як підготувати такий закон про проведення місцевих виборів на Донбасі. «Ми хотіли б конкретних кроків від конфліктуючих сторін. І ми дуже сподіваємося і чекаємо, що завтра почуємо щось конкретне від російського і українського міністрів», - сказав представник МЗС.

Дипломат додав, що під час зустрічі в Парижі німецький і французький міністри мають намір поцікавитися в українського і російського колег, як вони бачать можливість просування Мінського процесу.

Він також нагадав, що кілька днів тому в Києві міністр Франк-Вальтер Штайнмайєр докладно обговорив цю тему з керівництвом уряду і парламенту. Останніми днями глава МЗС ФРН також обговорював тему України з іншими своїми колегами, зокрема держсекретарем США Джоном Керрі.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Штайнмайєр в Нью-Йорку заявив, що добре буде, якщо вибори відбудуться в першій половині року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-