У Парижі мають обговорювати безпеку, а не вибори - Безсмертний

У Парижі мають обговорювати безпеку, а не вибори - Безсмертний

Укрінформ
На зустрічі "нормандських" міністрів у Парижі потрібно обговорювати питання безпеки, а не вибори.

Про це представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив в інтерв'ю "5 каналу", коментуючи заяву міністра закордонних справ Німмеччини Франка-Вальтера Штайнмайера щодо проведення виборів на Донбасі.

"До нинішнього моменту в Мінську обговорювали лише модальності виборів, а не закон про вибори. Ні про які вибори поки не забезпечено безпеку говорити неможливо. Згідно з мінськими домовленостями тема виборів стоїть лише третім пунктом після розв'язання безпекових питань та звільнення полонених. Ми готові до діалогу. Припиняються обстріли, насичення зброєю цієї території, звільняються люди, а вже потім говоримо про політичні питання. Головне - донести цю тему до Європи, США. Це ж не Україна не допускає представників ОБСЄ до гуманітарного вантажу?! Україна діє конструктивно і послідовно! Скоро рік, як має бути збільшена місія ОБСЄ. Чому не збільшена? РФ не допускає", - зазначив Безсмертний.

Він сказав, що йому хочеться запитати тих, хто при сьогоднішній кризі вкидає тему виборів: "Розуме, де ти?" Це тільки посилить політичну кризу, ще більше збурить суспільство. Люди цього не зрозуміють. Як тільки запуститься тема закону про вибори, підніметься тема амністії. За півроку неможливо провести вибори на окупованій території. Візьміть хоча б тему реєстру виборців, його немає. За ці два роки хтось народився, хтось досяг 18 років, хтось помер, виїхав. Реєстру немає. Аби його скласти треба час".

 Безсмертний вважає, що в "Парижі треба обговорювати в першу чергу тему насичення Донбасу зброєю з боку РФ. В Парижі Україна має кричати: треба перекрити постачання зброї".

Він також наголосив, що готовий допомогти і надати покроковий план щодо забезпечення реалізації безпекової складової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-