Савченко написала журналісту

Савченко написала журналісту "Медузи" ще одного листа

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін, що відвідував її в СІЗО, розповів, про що захист інформував підсудну напередодні дебатів.

Про це він повідомив в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

"Зрозуміло, що в СІЗО Надія знаходиться у своєрідній інформблокаді. Тому у нас була довга розмова на різні теми. Зокрема, ми дізналися, що вона написала й через координатора "Росв’язня" Яну Корольову відправила ще одного листа журналістові Азару", - розповів Фейгін.

Наскільки адвокат знає, в першому листі Надія докорила співробітникові порталу "Медуза" за непорядну поведінку, у тому числі щодо адвокатів.

Савченко було передано список питань, зібраний у Мережі й впорядкований російським військовим журналістом опозиційних поглядів Аркадієм Бабченком. Після поверхового  ознайомлення Фейгін зробив висновок, що питання цікаві, всі авторизовані, є й гострі, але немає провокаційних - для людини, що знаходиться у колонії в умовах недостатньої інформації.

Адвокати розповіли Савченко про Марш пам'яті Нємцова і колону "Врятуйте Надію Савченко", яка йшла там. Колега Микола Полозов зробив і роздрукував підбірку текстів і фотографій на цю тему. По одному з сюжетів РосТВ Надія бачила колону і сестру Віру на чолі її, чому була дуже рада. Також Савченко, будучи депутатом Верховної Ради, дуже живо цікавилася політичними новинами з України. Але там стільки тонкощів і нюансів, що їй зараз, знаходячись в ізоляції, важко охопити всю соціально-політичну картину того, що відбувається в країні.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка усі звинувачення заперечує. Насправді, після захоплення у полон бойовиками її було переправлено на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-