Гройсман анонсував тур європейських мерів Україною

Гройсман анонсував тур європейських мерів Україною

Укрінформ
В Україні пройде інформаційний тур мерів великих міст Європи і лідерів регіональних влад ЄС, які передадуть досвід представниками місцевого самоврядування в Україні.

Про це повідомив у Фейсбуці спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, який перебуває з візитом у Брюсселі.

"Маю добрі новини для України з нашого тижня в Європарламенті. Щойно завершив перемовини з президентом Комітету Регіонів ЄС Маркку Марккула. В ЄС високо оцінюють прогрес реформи децентралізації в Україні і готові й далі надавати підтримку конкретними проектами", - написав він.

За словами Гройсмана, обговорювалася можливість сприяння утворенню кількасот нових об’єднаних територіальних громад за підтримки Комітету: "Тим громадам, що вже утворені, буде надана допомога в підготовці власних стратегій".

"Ми також домовились про те, що найближчим часом в Україні буде інформаційний тур кращих мерів великих міст Європи і лідерів регіональних влад ЄС, які будуть ділитися власним досвідом з представниками місцевого самоврядування України. Ми об’єднаємо зусилля уряду, парламенту та експертного середовища для реалізації цих нових ініціатив", - додав спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-