В Україні помітили покращення стану демократії - дослідження

В Україні помітили покращення стану демократії - дослідження

Укрінформ
В Україні відбулося помітне покращення стану демократії.

Такими є результати дослідження Bertelsmann Transformation Index (BTI), оприлюдненого німецьким Фондом Бертельсманна у понеділок, передає DW

Серед 129 країн, які розвиваються або трансформуються і які розглядалися в дослідженні, лише у 10% відбулося помітне покращення - серед них в Україні, Малі, Гвінеї та Непалі.

У глобальному рейтингу політичного розвитку Україна посіла 38 місце і потрапила в категорію "демократій з обмеженнями". В економічному вимірі Україна перебуває на 73 сходинці - у категорії "Ринкові економіки з функціональними проблемами".

Водночас загалом у світі переважають тенденції відходу від демократії: громадянські права утискуються "наскільки сильно і в настільки великій кількості країн, як ніколи раніше", заявила представниця проекту Сабіне Доннер.

У понад половині країн, охоплених аналізом, демократія серйозно постраждала упродовж останніх двох років. У пострадянських країнах, зокрема, в Росії, у країнах Магрибу, на сході Європи, наприклад, у Польщі та Угорщині - спостерігається погіршення, зазначається у BTI. У документі йдеться, що економічне зростання в Африці не призвело до розширення громадянських свобод. Окрім того, у 21 країні релігійні догми, у тому числі і християнські, почали відігравати більшу роль, ніж два роки тому.

Загалом ситуація із громадянськими правами погіршилася у майже 60 відсотках країн, представлених у дослідженні. У 20 відсотках - погіршилася суттєво.

55 країн зі 129 є автократичними, серед них 40 є "жорсткими" диктатурами - на 7 більше, ніж минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-