Суд над Мосійчуком перенесли на післясвято

Суд над Мосійчуком перенесли на післясвято

Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва переніс на 9 березня розгляд клопотання Генеральної прокуратури про визначення строку для ознайомлення захисту народного депутата Ігоря Мосійчука з матеріалами кримінального провадження.

Про це в понеділок Укрінформу повідомив адвокат нардепа Леонід Сіваков.

«Суд фактично відклав розгляд клопотання Генпрокуратури через те, що суддя Білоцерківець пішов у відпустку. Автоматичний перерозподіл призначив іншого суддю, який розглядатиме це ж саме клопотання. Наскільки мені відомо, це суддя Людмила Остапчук», - сказав він.

За словами Сівакова, тепер новий суддя має вивчити матеріали справи. Засідання суду заплановано на 17 годину 9 березня.

Водночас адвокат зазначив, що Генпрокуратура хоче обмежити строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування стороною захисту Мосійчука: «У клопотанні мова йде про те, щоб ми ознайомились з матеріалами справи до 10 березня».

Нагадаємо, Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою"), ч. 2, 3 ст. 296 ("Хуліганство"), ч. 1, 2 ст. 350 ("Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок"), ч. 1 ст. 376 ("Втручання в діяльність судових органів"), ч. 1, 2 ст. 377 ("Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного") Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-