Правозахисник розповів, як українських активістів допитували на «Чонгарі»

Правозахисник розповів, як українських активістів допитували на «Чонгарі»

Укрінформ
Усі троє українських активістів, яких раніше було затримано на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом на пункті пропуску «Чонгар» співробітниками ФСБ, наразі вже звільнені.

Про це в прямому ефірі «112 каналу» заявила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, повідомляє корреспондент Укрінформу.

«Зараз ми знаємо, що їх трьох відпустили. Сподіваємося, що вони добре дістануться додому, але поки що зв'язку з ними немає», - зазначила вона.

За її словами, активістів затримали російські прикордонники, а далі з ними працювали співробітники ФСБ.

«Спочатку відпустили Ірину, потім відпустили Галину і довше за все тримали Михайла. Як Михайло повідомив, у процесі допиту в нього переписували всі особисті дані, наприклад, з телефону номера телефонів, питали, де він був, що робив і з якою метою їздив, ставили також питання щодо стосунку до людей, які проживають у Києві», - додала Скрипник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом на пункті пропуску «Чонгар» співробітники ФСБ затримали трьох українських активістів - Михайла Батрака, Галину Балабан та Ірину Данилович. Активісти є мешканцями Сімферополя, які поверталися з Києва додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-