Тетяна Чорновол : 2 млрд доларів Януковича мають піти на озброєння армії

Тетяна Чорновол : 2 млрд доларів Януковича мають піти на озброєння армії

Укрінформ
Майже 2 млрд доларів арештованих активів Віктора Януковича мають бути повернуті до Державного бюджету України та скеровані на озброєння української армії.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол 26 лютого під час ефіру на «5 каналі».

«Я хочу нагадати, що в цьому році ті кошти, які мають йти на озброєння української армії, це арештовані активи Януковича – майже 2 млрд доларів, які треба направити до Державного бюджету України», - підкреслила вона.

Чорновол зазначила, що хоча активи Януковича вже давно арештовані, вони досі не можуть бути конфісковані українською державою через відсутність необхідного законодавства. Саме з цією метою члени фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол та Андрій Тетерук розробили проект закону про особливий режим спеціальної конфіскації майна (№3025), який дозволить повернути активи Януковича до Державного бюджету України. Однак на сьогоднішній день цей законопроект навіть ще не був внесений на розгляд до сесійної зали.

«Я не хочу зараз говорити про велику політику, я хочу говорити про конкретні речі. Ми прагнемо реформи? Тоді давайте, народні депутати, підтримайте законопроект про повернення арештованих активів Януковича до Державного бюджету України», - наголосила народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-