РНБО: «Кримська» стенограма оприлюднена повністю і без правок

РНБО: «Кримська» стенограма оприлюднена повністю і без правок

Укрінформ
Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони була надана повна копія стенограми засідання Ради національної безпеки та оборони від 28 лютого 2014 року.

Про це йдеться у заяві прес-служби РНБО щодо стенограми засідання відомства  від 28 лютого 2014 року.

"Дата штампу на цьому документі відповідає часу зняття копії. Оригінал стенограми, відповідно до вимог, оформлено і прошито з іншими документами того часу та знаходиться в архіві РНБО", - йдеться у повідомленні.

Щодо заяв екс-заступника Генпрокурора Миколи Голомші та генерала Володимира Замани у ЗМІ про те, що крім Турчинова вони також підтримали запровадження воєнного стану на засіданні РНБО, повідомляється: "М.Голомша та В.Замана ніколи не були членами РНБО після перемоги Майдану та, відповідно, не представляли прокуратуру і Міністерство оборони на засіданні РНБО 28 лютого 2014 року.Так позицію Генеральної прокуратури під час обговорення на засіданні представляв Генеральний прокурор та член РНБО того часу Олег Махніцький".

Зазначається, що на засідання були запрошені лідери політичних партій, які входили до коаліції. Це було викликано тим, що у разі ухвалення РНБО рішення про запровадження воєнного стану, його негайно повинна була схвалити Верховна Рада України, що було б неможливим без підтримки лідерів провідних парламентських партій більшості.

Указ про рішення РНБО вийшов 1 березня, що відповідає позиціям, зафіксованим в оприлюдненій стенограмі.

"Вважаємо, що нинішні спекуляції щодо рішень РНБО пов'язані винятково з бажанням їх ініціаторів отримати політичні дивіденди", - наголошуються в РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-