Порошенко: Київ запізно усвідомив необхідність автономії кримських татар

Порошенко: Київ запізно усвідомив необхідність автономії кримських татар

Укрінформ
Київ із запізненням усвідомив необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар.

Про це заявив Президент Петро Порошенко з приводу другої річниці початку опору російській окупації.

"Москва неначе намагається повернути кримських татар у 1944 рік, а Київ, хоча із запізненням, усвідомив необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар з повним, зрозуміло, гарантуванням рівних прав і громадянських свобод етнічних росіян, українців, інших етносів півострова", - сказав він.

Президент запевнив, що "все буде так, як і належить бути в європейській країні".

"Ця війна для Україні буде завершена тільки тоді, коли нога останнього окупанта залишить священну українську землю на Донбасі та в Криму. Але для цього ми маємо бути сильними й непохитними в своїй вірі", - наголосив він.

Порошенко подякував кримчанам, які "в надзвичайно складних умовах авторитарного режиму та переслідування інакодумства в Криму не переривають свого громадянського та духовного зв'язку зі своєю справжньою Вітчизною - Україною".

"Особливо ціную той спротив окупантам, який чинить мужній та багатостраждальний кримськотатарський народ, Меджліс та його провідники, розпочатий ще 26 лютого 2014 року", - підкреслив Президент.

"Всеукраїнським визнанням їхньої ролі стала та підтримка, яку минулого тижня вся Україна надала своїй видатній кримськотатарській доньці Джамалі. Вона отримала і мій голос", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-