Україна має чинити опір кримським

Україна має чинити опір кримським "гоблінам-маріонеткам" – Порошенко

Укрінформ
Україна не визнає і ніколи не збирається визнавати де-юре російськими громадянами тих мешканців Криму, які отримали російські паспорти.

Про це йдеться у зверненні Президента Петра Порошенка з приводу другої річниці початку опору російській окупації.

"В Криму не живуть громадяни Росії, він населений винятково громадянами України, там наші люди живуть на нашій території, яка лише тимчасово окупована", - наголосив він.

За словами Порошенка, до моменту ж повернення Криму на визначене йому історією місце у складі України "ключовим нашим завданням є захист прав та свобод громадян в Криму, підтримка будь-яких джерел законного спротиву окупаційній російській владі та її місцевим "гоблінам-маріонеткам".

"У Криму окупаційна влада масово порушує фундаментальні права і свободи людини, здійснює примус до громадянства РФ, впроваджує цілеспрямовану політику щодо зміни складу населення, витискання етнічних українців, кримських татар, інших етнічних меншин, нищить українську мову і переслідує її носів. Утисків та репресій зазнають і українські церкви", - підкреслив Президент.

Він запевнив, що Україна рішуче захищатиме колективні права культурних і релігійних спільнот на території Автономної Республіки Крим і м.Севастополя, зокрема права етнічних українців, а також корінних народів - кримських татар, кримчаків і караїмів, інших національних меншин, всіх українських патріотів, які не визнали окупаційного режиму і в доступний їм спосіб чинять опір. "Для захисту їхні прав, в тому числі і права на протест, ми будемо широко залучати міжнародні організації", - повідомив Порошенко.

"Київ вживатиме всіх заходів щодо утримання питання незаконної окупації території Автономної Республіки Крим і м.Севастополя як безпрецедентного після Другої світової війни факту порушення міжнародного права на порядку денному європейської і світової політики", - заявив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-