Польща хоче відновити союз, який колись вберіг Грузію

Польща хоче відновити союз, який колись вберіг Грузію

Ексклюзив
Укрінформ
У Європі повинні усвідомити, що президенту Росії Володимиру Путіну довіряти не можна.

Таку думку висловила Укрінформу заступник голови комісії Сейму із закордонних справ Малгожата Госевська, коментуючи другу річницю початку заворушень у Криму, що призвело до окупації півострова Росією.

"Президенту Путіну просто не можна довіряти, для нього не є важливими підписані домовленості, і я сподіваюся, що врешті-решт усі європейські політики це зрозуміють", - підкреслила вона.

Госевська назвала характерною ситуацію, що чим далі європейська країна розташована від зони конфлікту, тим менше вона знає і розуміє про ситуацію в Україні.

За її словами, Польща робить усе можливе, щоб сформувати коаліцію країн у східній частині Європи, яка протидіятиме впливу Росії і займатиме активну позицію щодо російської агресії в Україні.

"Ми робимо свою роботу: відбудовуємо блок країн цієї частини Європи, ведемо переговори, як це колись робив президент Лех Качинський (2005-2010 рр.), і власне такі дії вберегли Грузію від повномасштабної агресії Росії. Ми зараз намагаємося відновити цей союз і сподіваємося, що це буде ефективний голос, зокрема у справі України і того, що робить Росія", - наголосила польський політик.

Госевська також висловила жаль з приводу того, що тема окупації Криму недостатньо звучить в переговорах на міжнародному рівні, наголосивши, що підхід європейських організацій та інституцій до брутального порушення Москвою міжнародного права має бути більш рішучим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-