Гройсман хоче

Гройсман хоче "демократизувати" систему прийняття рішень у Раді

Укрінформ
У ході реформування українського парламенту може бути запроваджена система ухвалення законів не тільки абсолютною чи конституційною більшістю від складу Верховної Ради, а й більшістю присутніх у сесійній залі народних депутатів.

Про це в інтерв'ю «112 каналу» заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми пропонуватимемо змінити систему прийняття рішень. Так, є зараз абсолютна більшість від складу - це 226 голосів, є дві третини, конституційна більшість - 300 голосів. А можливо, якісь закони треба голосувати і більшістю від присутніх у залі, як це робиться у багатьох демократичних парламентах, щоб меншість теж могла приймати ті чи інші рішення», - сказав він.

Також, за його словами, планується і запровадження так званої системи «антикнопкодав».

Крім того, спікер розповів, що план реформування ВР передбачає впровадження новітніх технологій роботи, «змішаних» тижнів тощо.

«Дуже важливо, щоб ми запровадили змішані тижні, коли в один день ми можемо провести і засідання комітету, наприклад, уранці, а ввечері - пленарне засідання, де можемо розглядати закони. І таких засідань має бути більше - включно з понеділком, включно з п'ятницею», - наголосив Гройсман.

Водночас він зазначив, що парламент може бути реформований, тільки якщо цю ініціативу підтримають щонайменше 226 народних депутатів.

«Парламент однозначно буде реформований, єдине що, я наголошую на тому, потрібна політична підтримка - 226 народних депутатів, які скажуть: «Так, ми хочемо своїм голосуванням підтримати цей план!» - додав Голова ВР.

Нагадаємо, з 29 лютого у Брюсселі стартує «Український тиждень», під час якого буде презентовано план реформи Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-