ГПУ зневірилася знайти Махніцького - на допит викликає через інтернет

ГПУ зневірилася знайти Махніцького - на допит викликає через інтернет

Укрінформ
Генеральна прокуратура України змушена викликати колишнього в.о.Генпрокурора Олега Махніцького на допит через інтернет, оскільки ані телефоном, ані поштовою службою повідомити колишньому посадовцю про виклик до слідчого не вдалося.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Вживаються заходи щодо виклику для допиту як свідка у вказаному кримінальному провадженні колишнього в.о. Генерального прокурора України Махніцького О.І., оскільки останній на систематичні виклики до слідчого не з’являється", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що у період з грудня 2015 року – лютого 2016 року органом досудового слідства здійснювались телефонні дзвінки на номер, який перебував у користуванні Махніцького, з метою запросити останнього для допиту як свідка у кримінальному провадженні за фактами перевищення службовими особами Генпрокуратури своїх службових повноважень, які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України. Однак було встановлено, що цей номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується.

Крім того, було відправлено за допомогою засобів поштового зв’язку рекомендованим пріорітетними листами повістки Махніцькому за адресами його проживання у Львові та Києві, однак повістки повернулися до ГПУ, бо адресат за цими адресами не проживає.

Нагадаємо, 18 червня 2014 року Президент Петро Порошенко звільнив Олега Махніцького з посади в. о. Генерального прокурора України, яку він обіймав з 25 лютого 2014 року.

Пізніше глава ГПУ Віктор Шокін заявив, що екс-генпрокурор Олег Махніцький ігнорував ряд доказів і свідомо затягував розслідування злочинів під час Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-