Яценюк просить Чумака у 24 години підтвердити вихід із НАЗК

Яценюк просить Чумака у 24 години підтвердити вихід із НАЗК

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк має намір запитати у депутата Віктора Чумака щодо остаточного рішення про вихід із Нацагентства із запобігання корупції.

Про це Яценюк заявив на засіданні Уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було б коректно публічно звернутися до народного депутата Чумака протягом 24 годин повідомити уряд ще раз, чи він свідомо прийняв рішення про те, що не бажає працювати в Національному антикорупційному агентстві - якщо ні, то це означає, що ми повинні його звільнити і знову проводити конкурс", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що створення НАЗК - це одна з умов, виконання якої сприятиме отримання нашою державою безвізового режиму з ЄС.

Водночас, як повідомляє кореспондент Укрінформу, міністр юстиції України Павло Петренко заявив під час засідання уряду у середу, що один із обраних членів Національного антикорупційного агентства України подав заяву про відмову від виконання своїх обов'язків.

 "До Національного антикорупційного агентства, яке було сформовано у минулому році було обрано три члени. Зараз у нас є робота конкурсної комісії, яка проводить конкурс на дообрання ще двох членів Національного антикорупційного агентства. Міністерство юстиції повністю забезпечувало функціональну роботу конкурсної комісії. Зараз відібрано 10 претендентів, які пройшли у фінал і ми розраховуємо, що конкурсна комісія до кінця березня завершить свою роботу і обере ще двох членів. На жаль, один з обраних минулого року членів  цієї агенції подав заяву про відмову від виконання своїх обов'язків. Так складається, що ті люди, які обираються через відкритий конкурс приймають інші рішення і не приступають до виконання обов'язків", - розповів міністр.

Однак, він підкреслив, що Мін'юст готовий невідкладно оголосити додатковий конкурс на цю вакантну посаду, аби Нацагентство врешті почало виконувати свої функції.

"Незважаючи на величезний спротив певних політиків щодо запуску цієї системи і роботи цього органу, я переконаний, що цей орган запрацює і дасть дуже позитивні результати по боротьбі з корупцією", - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-