Розвідка: РФ відпрацювала

Розвідка: РФ відпрацювала "гібридну війну" на навчаннях у Білорусі

Карта
Укрінформ
Росія на стратегічних навчаннях у вересні 2013 року у Білорусі відпрацювала "гібридну війну" на сході України.

Про це, зокрема, повідомляється у доповіді Головного управління розвідки Міністерства оборони "Збройна агресія Росії проти України", оприлюдненій під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 22 лютого. 

"Оперативна побудова угруповання військ у ході проведення навчань "Захід-2013" повністю співпала з тим, що було створено й використано Росією у 2014 році у ході "гібридної війни" на сході України", - йдеться у доповіді на 8-10 сторінках. 

В ГУР повідомили, що задум стратегічних навчань ЗС РФ та Білорусі "Захід-2013" передбачав, що в суміжній країні посилюється діяльність опозиційного руху, антиурядові сили створюють незаконні збройні формування (НЗФ) у регіонах компактного проживання етнічних меншин. Після цього розпочинається збройне протистояння з провладними силами і виникає "загроза поширення акцій непокори на територію РФ". "Росія перекидає угруповання військ (сил) на територію суміжної країни та проводить операції щодо нейтралізації НЗФ", - йшлося у задумі. 

У доповіді також повідомляється про територіальні претензії РФ до України, спроби Кремля дестабілізувати ситуації в Україні у 2004 році, приготування Москви до анексії Криму у 2013 році, етапи окупації та анексії Криму, наслідки збройної агресії РФ, оцінки та прогнози.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-