Мінінформполітики розпочало компанію

Мінінформполітики розпочало компанію "Крим - це Україна"

Укрінформ
У рамках акції "Крим - це Україна" до другої річниці окупації півострова Міністерство інформаційної політики України підготувало інформаційну кампанію на підтримку людей, що залишаються в окупованому Криму.

Про це сказала радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар під час презентації інформаційної кампанії "Крим - це Україна" в Укрінформі.

"Наша компанія складається з кількох частин. Перша - це відеоролики. Їх буде близько 20. Це такі собі месиджі до людей, які також будуть присвячені 26 лютому, коли 12-15 тис. людей вийшли під стіни парламенту Криму і не дали проголосувати за сепаратистські рішення кримського парламенту. Буде ролик присвячений загальній оцінці правопорушень за 2 роки", - сказала Джеппар.

Радник міністра також розповіла про інші частини інформаційної кампанії.

"Друга частина - це борди та компанія пов'язана з ними. Вже на початку березня в Києві, Київській області та інших областях будуть борди, на яких відомі люди розказують про свій Крим", - поділилася радник міністра.

Джеппар зауважила, що наприкінці інформаційної кампанії буде знято документальний фільм про окупацію Криму.

"Остання частина - це наш документальний фільм, який ми замовили телеканалу ATR, він буде стосуватися анексії, того що відбулося. Цей фільм дасть відповідь на питання, чому те що відбувається в Криму в усьому світі вважають анексією. Головний герой фільму - це дослідник, європеєць, який приїхав і хоче з'ясувати, в першу чергу для себе, що відбувалося в Криму", - зауважила радник міністра.

У свою чергу учасниця проекту, відома українська ведуча та журналіст Тетяна Даниленко зазначила: українцям потрібно бути мужніми і підтримувати людей, що опинилися в окупації.

"Крим у будь якому випадку повернеться, бо Крим це наша земля і ми не зможемо жити далі з втраченим, відшматованим Кримом. Протягом цього часу ми повинні бути не просто сильними, ми повинні не просто вірити, протягом цього часу ми маємо бути впевненими. На нашому боці не просто закон, його дух і буква, на нашому боці справедливість", - додала Даниленко.

Нагадаємо, що 26 лютого 2014 року понад 12 тис. кримських татар вийшли під стіни Верховної Ради Криму на мітинг за територіальну цілісність України. Їм протистояли проросійські маніфестанти. В тисняві двоє мітингувальників загинули, 79 осіб отримали тілесні ушкодження. Після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у цьому мітингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-