The New Times опублікував уривок з доповіді Яшина - про «бойову піхоту Путіна»

The New Times опублікував уривок з доповіді Яшина - про «бойову піхоту Путіна»

Укрінформ
Напередодні презентації повної версії доповіді російського опозиційного політика Іллі Яшина про лідера Чечні Рамзана Кадирова «Загроза національній безпеці», призначеної на 23 лютого, опубліковано уривок з доповіді, присвячений силовим структурам Чечні.

Уривок опублікував журнал The New Times.

Розділ «Приватна армія» описує силові структури Чечні, які, за словами автора, підпорядковуються не федеральній владі, а особисто Рамзану Кадирову. З посиланням на експертів у доповіді йдеться про те, що чисельність формувань, які глава Чечні назвав «бойовою піхотою» Володимира Путіна, становить близько 30 тис. осіб. Більшість з них - колишні сепаратисти, амністовані Кадировим. Яшин розповідає про них як про «можливо найбільш боєздатне військове угрупування в сучасній Росії». Автор доповіді стверджує, що чеченські бійці брали участь у бойових діях на сході України на боці «ДНР».

Як випливає з доповіді, підтримкою і заступництвом Кадирова користуються також чеченські кримінальні угрупування по всій Росії. Так, втручання глави Чечні допомогло уникнути кримінальної відповідальності Хаджимурату Гакаєву та Зелімхану Ісраїлову, яких опозиція підозрює в причетності до вбивства Бориса Нємцова. При цьому незадоволеним цим серед співробітників ФСБ згори начебто надійшла вказівка «оточення Кадирова не чіпати».

Як повідомив журналістам Ілля Яшин, російська поліція відмовилася гарантувати безпеку на презентації доповіді 23 лютого. Вихід доповіді приурочений до річниці смерті Бориса Нємцова, якого було вбито у ніч на 28 лютого неподалік від Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-