Парубій розповів про комунікацію штабу Майдану з МВС

Парубій розповів про комунікацію штабу Майдану з МВС

Укрінформ
Під час подій Революції Гідності штаб самооборони Майдану здійснював неформальну комунікацію з тогочасним керівництвом Міністерства внутрішніх справ.

Про це в інтерв’ю Громадському повідомив комендант Євромайдану, віце-спікер ВР Андрій Парубій.

"Існувала неформальна комунікація між нами і штабом МВС, і в цій неформальній комунікації було домовлено, що не буде застосовано сили того дня, 18 лютого. Це було домовлено між колишніми керівниками спецслужб, які підтримували Майдан, а з того боку були діючі керівники МВС", – заявив Парубій.

За його словами, представники від активістів Євромайдану повідомляли силовиків про маршрут, по якому будуть рухатися активісти.

"Коли самооборона робила заходи, а самооборона кілька походів робила і до ГПУ – ми доповідали про це в штаб порятунку, а штаб у свою чергу, хоч ці акції були відомі, повідомляли, щоб не було ніяких провокацій під час сутичок", - зазначив комендант Євромайдану.

Парубій вважає, що це було зроблено для запобігання неконтрольованих дій: "Ми повідомляли штаб про те, що йде наш підрозділ, і ми просимо щоб вони заспокоїли своїх, бо інакше можуть бути непередбачувані дії".

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні, два роки тому, під час Революції Гідності, протистояння між народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-