США, Франція і Британія провалили в Радбезі ООН російську резолюцію щодо Сирії

США, Франція і Британія провалили в Радбезі ООН російську резолюцію щодо Сирії

Укрінформ
Троє з постійних членів РБ ООН: США, Франція і Великобританія, - відкинули проект резолюції Росії щодо Сирії як такий, що "не має майбутнього".

Про це повідомляє Reuters.

"Замість того, щоб відволікати світ щойно складеною резолюцією, було б чудово, щоб Росія виконала вже прийняту резолюцію", - сказала репортерам після засідання посол США в ООН Саманта Пауер.

У п'ятницю Росія подала на скликане нею засідання Ради Безпеки ООН проект резолюції про занепокоєння ескалацією конфлікту в Сирії з огляду на заяви Туреччини та інших країн щодо наземної операції проти військ офіційного правлячого режиму країни.

Зокрема, вона вимагала висловити повагу до незалежності Сирії, зупинити обстріли через кордон і його перетин та облишити "спроби або плани іноземної інтервенції".

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого після тривалих переговорів у Мюнхені США, Росія та інші держави досягли угоди про припинення військових дій упродовж тижня в громадянській війні в Сирії, а також забезпечення негайного гуманітарного доступу до районів, що перебувають у облозі. Однак реального припинення вогню не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-