Яценюк згадав помилки 2005-го і повів про переформатування уряду

Яценюк згадав помилки 2005-го і повів про переформатування уряду

Укрінформ
Відставка уряду не відбулася, тому що політичні сили усвідомили, що такий крок, з одного боку, означав би хаос для країни, а з іншого - ніс би загрозу позачергових парламентських виборів.

Про це в п’ятницю ввечері в інтерв’ю для українських каналів сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відставка не відбулася й тому, що в президентській фракції, в першу чергу, усвідомили ці загрози. Я не розраховую на відставку, а на те, що треба зробити. Уряд треба терміново переформатувати. ... Я очікую підтримки у цьому від політичного партнера - Президента та від парламентської коаліції", - сказав Яценюк.

Він зауважив, що чекає від парламентської коаліції пропозиції до заповнення посад в уряді, а також розраховує на підвищення якості та дієздатності самої парламентської коаліції.

За словами Яценюка, вчорашній день, коли фракція "Самопомочі" не з'явилася в сесійному залі", не є свідченням ефективності парламентської коаліції.

Він наголосив на тому, що все це вже траплялося в історії України у 2005 році, коли внаслідок внутрішніх чвар у демократичному таборі до влади прийшов Янукович, Україна втратила у питаннях європейської інтеграції, а також авторитет в очах європейських партнерів.

"Повторення цього не можна допустити", - сказав Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-