Розслідування злочинів проти Майдану 1 березня припиняється - Горбатюк

Розслідування злочинів проти Майдану 1 березня припиняється - Горбатюк

Укрінформ
Розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності з 1 березня буде припинене.

Про це сказав заступник начальника Головного слідчого управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк на круглому столі щодо стану розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маємо ситуацію, коли з березня слідство не зможе продовжуватися, тому що слідчі прокуратури втратять повноваження і працювати не будуть. Попереджав-попереджав, не знаю кому, але на сьогодні ВР закрилася, зміни до закону не прийняті, наступне засідання буде 15 березня 2016 року, таким чином "вітаю" усіх, бо з 1 березня розслідування справ зупиняється", - сказав Горбатюк.

Він нагадав, що на всіх своїх прес-конференціях завжди говорив, що закон про Державне бюро розслідувань має низку недолугих статей, які треба змінити.

Як зазначив присутній на заході міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, звіт правоохоронних органів про хід розслідувань цих злочинів є надзвичайно важливим для більшості українців. "Для мене це важливо не лише як для міністра, а як для коменданта Майдану, члена ради Майдану. Я хочу знати, як і сотні моїх побратимів, тисячі моїх побратимів, хто у нас стріляв, хто був організатором цього злочину, хто причетний до загибелі Небесної Сотні. Я хочу знати просто по-людськи, хто в мене стріляв та стріляв у мого сина, тому що він був поряд зі мною", - сказав Жданов.

Раніше в інтерв'ю ЗМІ Горбатюк попередив, що з 1 березня слідчі прокуратури втратять повноваження, якщо Верховна Рада не внесе зміни до законодавства щодо Держбюро розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-