Байден привітав рішення про заміну Шокіна

Байден привітав рішення про заміну Шокіна

Укрінформ
Посольство США у п'ятницю вранці розповсюдило інформаційне повідомлення щодо змісту телефонної розмови між Президентом України Петром Порошенком та віце-президентом США Джозефом Байденом.

«Віце-президент мав сьогодні розмову з Президентом України Порошенком. Віце-президент привітав прийняття Верховною Радою на цьому тижні антикорупційного законодавства, яке прагнули побачити МВФ та ЄС, та відзначив важку роботу Президента Порошенка та Уряду України для того, щоб забезпечити таке прийняття», - йдеться у документі.

У повідомленні зазначається також, що віце-президент США привітав рішення Порошенка замінити Генерального прокурора Віктора Шокіна, що відкриває шлях до необхідних реформ у прокурорській службі. Байден закликав Порошенка продовжувати цю позитивну траєкторію, включаючи успішне виконання нового законодавства та помітний прогрес у антикорупційних реформах, відзначивши при цьому, що така діяльність потребує єдності та стабільності.

«Віце-президент засудив зростання насильства на Сході України, яке призвело до погіршення гуманітарної ситуації, а також тривалу нездатність змішаних російсько-сепаратистських сил надати ОБСЄ повний доступ до районів, що знаходяться під їх фактичним контролем», - інформує посольство США.

У повідомленні окремо відзначено: Байден наголосив на тому, що виконання Мінських угод усіма сторонами залишається найкращим шляхом, що веде до врегулювання конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-