Виділені США $200 тисяч на реформу не надійшли на  рахунки ГПУ

Виділені США $200 тисяч на реформу не надійшли на рахунки ГПУ

Документ
Укрінформ
Нардепи звернулися до Сенату США з проханням перевірити, чи справді ГПУ не отримала $200 тисяч, які Штати виділили на реформу прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Близько 50 народних депутатів України з різних фракцій, в тому числі з фракції Партії "Блок Петра Порошенка", підписали лист-звернення до Сенату Сполучених Штатів Америки, до Сенатора Роберта Джонса Портмана, члена Комітетів Сенату США з національної безпеки та справ уряду, з бюджету, з фінансово-економічних питань, з питань енергії та природних ресурсів, у якому висловили стурбованість щодо використання коштів, виділених Сполученими Штатами Америки, з метою кадрового оновлення та реформування системи органів прокуратури України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що $200 тисяч для проведення кадрових конкурсів, зокрема, розробки спеціальних тестів для реформування прокуратури, на рахунки Генпрокуратури України не надійшли: "Крім того, відсутні документи, які б підтверджували передачу таких тестів Генпрокуратурі України".

"Українські парламентарі звернулись до Сенату США та сенатора Роберта Джонса Портмана з проханням звернути увагу на цю проблему. У своєму зверненні депутати попросили Сенат США та сенатора звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням надати вичерпну інформацію, чи відповідає дійсності інформація про ненадходження коштів на її рахунки. А також з’ясувати, які результати службового розслідування Генеральної прокуратури України, яка проводила розслідування з цього приводу, а також, ким були освоєні зазначені кошти", - повідомили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-