Рада

Рада "підправила" діяльність Нацагентства з питань розшуку активів корупціонерів

Укрінформ
Народні депутати внесли зміни до деяких законодавчих актів щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму стосовно удосконалення засад діяльності Нацагентства з питань розшуку та управління активами.

Відповідний закон, що входить до "безвізового пакету",  підтримав 261 нардеп, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документ, зокрема, передбачає, що Нацагентство уповноважене не лише на збереження активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, але й на володіння, користування та/або розпорядження такими активами, у тому числі правом реалізації, технологічної переробки чи передачі в управління активів, конфіскованих у кримінальному провадженні.

Крім того, законом на законодавчому рівні визначено розміри посадових окладів працівників Агентства. Так, нормативно-правовим актом передбачається, що оклад керівника Антикорупційної прокуратури становитиме 12 мінімальних заробітних плат, його заступників - 11, начальників департаментів - 10, начальників управлінь і відділів - 9, а найменший оклад у розмірі 5 мінімальних заробітних плат матимуть провідні спеціалісти та спеціалісти 1 категорії.

Як зазначив, виступаючи з трибуни ВР, голова Комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв, у ході підготовки до другого читання комітет прийняв рішення про скасування в законі про створення спеціального фонду в Нацагентстві.

У ході розгляду закону парламентарії підтримали правку, згідно з якою встановлено, що всі реєстри арештованого майна є відкритими, за винятком інформації, що є таємницею слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-