«Народний фронт» запевняє: розвалу коаліції не буде

«Народний фронт» запевняє: розвалу коаліції не буде

Укрінформ
Лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив після провалу голосування про відставку уряду, що парламентська коаліція ні в якому разі не розвалиться.

Як сказав він журналістам, розвал неможливий, бо діяльність коаліції є спільною відповідальністю чотирьох фракцій, пише "Радіо Свобода".

"За його словами, він і мав сподівання, що відповідальність переможе популізм. Бурбак також вважає, що під час проваленого голосування щодо недовіри Кабінетові міністрів було ухвалене єдино правильне рішення, - здоровий глузд і відповідальність за долю країни перемогли", - йдеться у повідомленні.

Водночас заступник голови фракції Андрій Тетерук додав, що фракція буде й далі підтримувати діяльність уряду на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, лідером партії «Народний фронт».

Нагадаємо: у вівторок лідер фракції «Блок Петра Порошенка - Солідарність» Юрій Луценко закликав до створення нового уряду, незважаючи на те, що перед цим резолюція про недовіру нинішньому урядові не була ухвалена. Луценко, виступаючи перед журналістами після голосування, заявив, що хоча його результати не призвели до відставки уряду, вони засвідчили, що уряд, за його словами, вже не має підтримки парламенту й не зможе проводити закони.

А лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила, що відкликає з уряду свого єдиного міністра – молоді та спорту Ігоря Жданова, й на запитання, чи вийде фракція з урядової коаліції, відповіла, що «не можна вийти з того, чого не існує».

Раніше у вівторок Верховна Рада, вислухавши звіт прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але при голосуванні про недовіру урядові набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-