У Криму окупанти взяли екс-спікера парламенту, який свято вірив Путіну

У Криму окупанти взяли екс-спікера парламенту, який свято вірив Путіну

Укрінформ
У Криму затриманий колишній глава ВР АРК, голова кримської білоруської громадської організації Євген Супрунюк. Юриста з численними регаліями не врятувала навіть активна підтримка  так званого «референдуму» про статус Криму у березні 2016 року.

Про це написав у Фейсбуці глава Азербайджанської громади Криму Рагім Гумбатов. .

«Затримано колишнього голову Верховної Ради Криму, голову Регіональної білоруської національно-культурної автономії (РБНКА) Євгена Супрунюка», - написав Гумбатов.

Громадський діяч зацитував повідомлення про затримання Супрунюка, що надійшло йому на пошту, а також його звернення, в якому говориться, що «білоруси, - терплячий народ», який вірить у те, що «в Росії є справедливість і більшість співробітників правоохоронних органів добросовісно, з честю виконують свій обов'язок щодо забезпечення правопорядку всередині країни і гарантують її безпеку».

Колишньому голові ВР АРК вручена постанова про притягнення його як обвинуваченого за ч.4 ст. 159 і ч. 3 ст. 30 КК РФ.

«Дружина Є.Супрунюка Аліє в телефонній розмові зі мною підтвердила факт затримання. За її словами, сьогодні Залізничний суд розгляне запобіжний захід стосовно нього», - уточнив Гумбатов.

Довідка. Євген Супрунюк - доцент так званого Кримського федерального університету, кандидат юридичних наук, адвокат. За часів українського Криму очолював громадський рух «Український вибір», що перетворився в громадський рух «Український вибір» - «Вибір Криму - Єдина Русь». Є головою Регіональної білоруської національно-культурної автономії. Був депутатом ВР АРК, з 1995 по 1996 роки обирався головою парламенту автономії.

Фото: Emir Dostum/krymr.org (RFE/RU)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-