Рада провалила закон про

Рада провалила закон про "партійну диктатуру"

Укрінформ
Народні депутати не підтримали законопроект про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України» щодо виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку в багатомандатному окрузі.  

За пропозицію ухвалити проект закону в цілому проголосували лише 207 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час виступу з трибуни ВР лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, зачитавши нову редакцію законопроекту, документом пропонувалося, щоб партія, яка висувала кандидатів у народні депутати, включених до її виборчого списку, могла прийняти рішення про виключення кандидатів у народні депутати. За його словами, таке рішення приймається відповідно до статуту партії з'їздом, зборами, конференцією партії й такі кандидати вважаються не обраними зі свого виборчого списку в будь-який час після дня виборів до прийняття рішення Центральної виборчою комісією про визнання їх обраними народними депутатами.

Ляшко зауважив, що у разі прийняття партією відповідного рішення щодо кандидата у депутати, до прийняття рішення Центральною виборчою комісією про визнання його обраним, ЦВК приймає рішення про виключення зазначеного кандидата з виборчого списку партії.

Лідер «радикалів» також пояснив, що дія законопроекту мала б поширюватися на виборчі списки політичних партій, які були суб'єктами виборчого процесу на позачергових виборах народних депутатів 26 жовтня 2014 року.

«Цей законопроект стосується тільки кандидатів у народні депутати, а не діючих народних депутатів», - додав Ляшко.

Після голосування за даний законопроект Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закрив ранкове пленарне засідання парламенту та оголосив, що вечірнє засідання розпочнеться о 16-й годині зі звіту Кабінету Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-