ГПУ почала спецрозслідування проти Арбузова

ГПУ почала спецрозслідування проти Арбузова

Укрінформ
Генпрокуратурою розпочато процедуру спеціального досудового розслідування стосовно екс-Голови Нацбанку Сергія Арбузова за підозрою у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як відомо, 15 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва задовольнив клопотання ГПУ та надав дозвіл на здійснення процедури спеціального досудового розслідування стосовно Арбузова.

Прес-служба ГПУ нагадує, що управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за підозрою колишнього Голови Національного банку України С. Арбузова у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, тобто за ч. 5 ст. 191 КК України.

У вказаному кримінальному провадженні 20.05.2015 Генеральна прокуратура України звернулася до суду із клопотанням про започаткування процедури спеціального досудового розслідування.

Довідково: Главою 24-1, якою чинний Кримінальний процесуальний кодекс України доповнений відповідно до Закону України від 07.10.2014, передбачено процедуру проведення спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливості судом заочного засудження у разі коли особа перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-