Олігархами–

Олігархами–"гаманцями" бойовиків має зайнятися Інтерпол - канадський депутат

Укрінформ
Російських олігархів, які фінансують та підтримують терористів в Україні, потрібно оголосити у міжнародний розшук та притягти до відповідальності.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив депутат федерального парламенту та тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

«Необхідно продовжувати дипломатичні зусилля, зокрема зберегти та посилити санкції. Тих, хто має кров на руках, необхідно притягти до відповідальності у Гаазі. Водночас олігархів, які фінансують терористів, слід не просто внести у санкційні списки, а оголосити у міжнародний розшук Інтерполу», - сказав Безан.

На його переконання, таким чином вдасться завдати Росії значних економічних збитків та змусити змінити поведінку на світовій арені.

Безан додав, що і сам Путін є найбільшим олігархом. «Путін - олігарх, одна із найбагатших людей у світі, якщо не найбагатший, який намагається стати новим царем, побудувати імперію. Його особисті амбіції виявилися сильнішими за роль, яку Росія мала б відігравати у новому світовому порядку - надійного партнера у міжнародному врядуванні. Натомість він тягне країну назад у темні часи», - наголосив депутат.

Водночас він підкреслив, що президент Росії посприяв об'єднанню України та значному зростанню рівня патріотизму її мешканців. «Його ідея нібито захисту етнічних росіян від так званих ультраправих в Україні виявилася повною нісенітницею. Через це люди, які вважали себе росіянами, що випадково опинилися в Україні, стали пишатися своїм українством. Путін перетворив Україну в країну патріотів та об'єднав більшу її частину», - резюмував Безан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-