Нардепи знову

Нардепи знову "запнулися" на електронних деклараціях

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Андрій Парубій повідомив, що під час сьогоднішнього засідання робочої групи з питань вдосконалення законодавства на виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом було погоджено три законопроекти.

А проект закону про запровадження електронного декларування будуть доопрацьовувати.

Про це він повідомив журналістам після засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Узгодили законопроекти щодо поправки до агентства з розшуку та виявлення корупційних активів, спецконфіскацію також узгодили, ще один законопроект - поправки щодо спеціалізованого антикорупційного прокурора також погодили. Тільки по одному законопроекту щодо електронного декларування виникла дискусія. Зокрема, є один законопроект авторського колективу, я на чолі цього колективу, який зачіпає набагато ширший спектр щодо електронного декларування і може викликати дискусію в залі, призвести до неприйняття»,- сказав Парубій.

Він також повідомив, що є ще один законопроект щодо електронного декларування народного депутата Денисенка, який є «вужчим» і до другого читання буде важко внести поправки.

«У чому є ключовий момент? Законопроект Денисенка передбачає, що за рішенням Нацагенції запобігання корупції буде прийнята дата електронного декларування. Європейські партнери вимагають, що воно увійшло в дію з 1 січня. Має бути закон, який буде з 1 січня змушувати чиновників заповнювати електронні декларації»,- уточнив Парубій.

Перший заступник Голови ВР також повідомив, що за результатами наради учасники робочої групи вийшли на спільну позицію, щоб сьогодні до кінця дня відкоригувати законопроект, який би знімав усі проблеми, і знайти механізм, щоб завтра його поставити на голосування у Верховній Раді.

Парубій допустив, що законопроект щодо електронного декларування в Україні завтра можуть ухвалити в першому читанні, але інші три мають ухвалити в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-