Яценюк вимагає від РФ пояснень, чому зупинили українські вантажівки

Яценюк вимагає від РФ пояснень, чому зупинили українські вантажівки

Укрінформ
Україна надіслала ноту Російській Федерації з вимогою негайного пояснення, на основі чого було ухвалене рішення щодо заборони українським вантажівкам пересуватися територією РФ.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході спільної прес-конференції з Прем'єр-міністром Турецької республіки Ахметом Давутоглу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна щойно звернулась до Російської Федерації з нотою з вимогою негайного пояснення, на основі чого було прийнято дане рішення. До того моменту, поки Росія не надасть чітку відповідь, і це питання не буде відрегульовано, тимчасові транзитні дозволи, які були видані російським вантажівкам, будуть призупинені", - підкреслив Яценюк.

Прем'єр-міністр закликав керівництво Російської Федерації скасувати незаконне рішення щодо заборони українським вантажівкам пересуватися територією РФ.

"Я вимагаю від РФ не просто пояснення, а зняття незаконного рішення щодо заборони перевезень і пересування українськими вантажівками по території Російської Федерації", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. Зазначається, що цей захід вжито у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-