Порошенко: Якби не порвали з РФ у 1991-му, воювали б у Сирії

Порошенко: Якби не порвали з РФ у 1991-му, воювали б у Сирії

Укрінформ
На думку Президента України, якби Україна рішуче не порвала з Росією у 1991 році, українці сьогодні мусили б виконувати інтернаціональний обов'язок на Близькому Сході.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на урочистих зборах з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Гарантією неповторення трагічних сторінок історії є лише державна Незалежність України. І цей вибір був зроблений 25 років тому. А от імперія не змінилася, доказом чому є анексія Криму, агресія на Сході, а також бомбардування російськими винищувачами сирійських мирних кварталів. І лише уявімо собі, якби ми рішуче не порвали з Росією в 1991 році, хіба сьогодні наші діти не мусили б виконувати інтернаціональний обов'язок на Близькому Сході? Чи десь іще? Бо нема на карті світу такої точки, яка була б недосяжною для хворобливих геополітичних російських амбіцій", - сказав Президент.

Він підкреслив, що "імперська манія величі" є дуже небезпечним діагнозом.

"Хворіють на неї одні, а за лікування платять інші, причому своїми життями", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-