Порошенко: Росія має своїх «солдат» в Європі

Порошенко: Росія має своїх «солдат» в Європі

Укрінформ
Європейці мають триматися разом і спільно протистояти російській агресії, яку зараз стримує Україна. 

Про це в суботу в Мюнхені заявив Президент України Петро Порошенко, беручи участь у дискусії на 52-ій Мюнхенській конференції з безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

«Альтернативна Європа має свого лідера, ім'я якому – Путін», - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що перед Україною стоїть сьогодні багато великих викликів, один з  яких – «альтернативні цінності», що нав'язуються Москвою, ця небезпека стоїть і перед Європою.  Росія має своїх «солдат» в Європі, це проросійські партії, які борються проти Європи, підкреслив він і закликав боротися «за наші європейські цінності». 

Нині Європу від російської агресії захищають тисячі українських солдат своїми життями, підкреслив Порошенко. 

Глава держави нагадав, що рік тому після багатогодинного марафону були підписані Мінські угоди. Виконання їх є умовою зняття антиросійських санкцій, що передбачає три моменти: повернення контролю української держави над  її кордоном, «через який російські війська і техніка приходять в мою (українців) країну». Друге – виведення іноземних військ з території України (свідченням їх перебування є не лише продемонстровані торік самим Порошенком паспорти, але і фото з супутників і дронів, десятки полонених російських солдат та інші свідчення, перерахував Порошенко). «Це не громадянська війна, це ваші солдати; це не громадянська війна в Сирії, це ваші війська, що кидають бомби», - гнівно звернувся український лідер до російської сторони.

 До друзів України, тим, хто її підтримує, він звернувся із закликом продовжувати триматися разом. «Це підтримка не лише України, це підтримка європейської і глобальної безпеки, кожної з ваших країн», - сказав він. Президент визнав, що на Україні лежить велика відповідальність за проведення реформ, боротьбу з корупцією, за те, щоб зробити Україну успішною країною. «Перемога буде за нами!», - завершив він свою емоційну промову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-