Шидло: Ми мусимо зробити все, щоб підтримати Україну

Шидло: Ми мусимо зробити все, щоб підтримати Україну

Укрінформ
Безправна анексія Криму є виразом нової агресивної закордонної політики Росії щодо її оточення. Країни ЄС лише спільними зусиллями можуть домогтися завершення російсько-українського конфлікту.

Про це в п’ятницю під час форуму у фундації Кербера в Берліні заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує кореспондент Укрінформу.

"Пріоритетом для ЄС має бути єдність позиції Євросоюзу і тільки у такій формулі може відбутися деескалація і завершення конфлікту (Росії з Україною – ред.)", - заявила глава польського уряду.

У цьому контексті Шидло підкреслила, що підтримка деякими країнами ЄС проекту "Північний потік-2" суперечить цілям диверсифікації постачання енергоносіїв до Євросоюзу і обмеження залежності від російського постачальника.

"Підтримка цього політичного проекту суперечить політиці єдиних санкцій щодо Росії, а її наслідком у випадку реалізації "Нордстрім-2" може бути послаблення проєвропейських реформ в Україні, що в перспективі призведе до погіршення економічної та політичної ситуації в цій країні",- заявила Шидло. 

Глава польського уряду підкреслила, що Євросоюз має бути зацікавлений у тому, щоб ситуацію в Україні не було дестабілізовано.

"Ми мусимо зробити усе можливе, щоб підтримати Україну, оскільки безпека Євросоюзу залежить від того, чи його східні кордони будуть безпечними... Хочемо, щоб Україна була державою, яка відчуває підтримку ЄС і це є в інтересах усіх",- констатувала вона.

Шидло підкреслила, що Україна є важливим партнером для Польщі, а близько мільйона українців зараз перебувають і працюють у Польщі: "Україна є важливим партнером для Польщі, нашим безпосереднім сусідом. Дуже часто проблеми України не видно з рівня Євросоюзу. Але в нас, в Польщі, вони мають конкретний вимір: близько мільйона громадян України приїхало до Польщі, яким ми допомагаємо, які працюють, мешкають, і хочуть бути в Польщі, оскільки почуваються тут у безпеці".

Фото: PAP/Paweł Supernak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-