Клімкін: Кожну зустріч у Мюнхені починатиму з Криму

Клімкін: Кожну зустріч у Мюнхені починатиму з Криму

Відео
Укрінформ
Після нової хвилі репресій проти кримських татар Україні активно порушуватиме цю тему на Мюнхенській конференції з безпеки.

Про це заявив глава МЗС Павло Клімкін перед початком конференції, інформує зовнішньополітичне відомство у Фейсбуці.

За його словами, він планував починати усі свої зустрічі в ході конференції з того, що Росія не виконує "Мінськ-2": "Починаючи свою роботу до Мюнхенської конференції з питань безпеки планував кожну зустріч починати з "Мінська", з невиконання Росією свої зобов’язань щодо припинення вогню, щодо відведення зброї, щодо контролю з боку ОБСЄ, щодо обміну заручниками, щодо політичного процесу. Власне щодо всього, що складає сутність "Мінська".

"Але після вчорашніх подій, кожну зустріч, буквально кожну зустріч буду починати з того, що відбувається в Криму. За репресії, які є такими же самими, як репресії 30-х років, фактично повторення геноциду 1944 року. І всі розмови, що це боротьба з тероризмом – це поганий анекдот, який розказаний в післяімперському похміллі. Якщо хтось хоче подивитись на терористів, то окупанти мають подивитись у дзеркало, і зрозуміти: що відбувається на Донбасі і що відбувається в Сирії. Тому тема Криму, тема арештів, те що 5 українських громадян (кримських татар) залишаються у російському полоні буде основною", - наголосив глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-