Політики підтримують райради, коли з цього можна мати вигоду - голова КВУ

Політики підтримують райради, коли з цього можна мати вигоду - голова КВУ

Укрінформ
Питання актуальності районних рад потрібно розглядати не тільки в контексті окремого міста, але і в масштабах держави. Ситуація у Львові показала, що політики часто підтримують районні ради, коли з цього можна отримати політичні дивіденди, вважає голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Про це повідомляє РБК.

За його словами, питання з районними радами необхідно розглядати не у форматі політичних гасел, а у світлі розробки ефективних механізмів управління великими містами.

«Ситуація у Львові показала, що політики часто підтримують районні ради, коли з цього можна отримати політичні дивіденди. В іншому випадку вони виступають проти. Як видно, приклад цього – те, що позиція "Самопомочі" фактично розділилася. Вони вважають, що у Львові відновлення роботи районних рад є повним абсурдом. А в Києві, можливо, в цьому є необхідність», - заявив Кошель.

Також голова КВУ зазначив, що поділяє позицію Андрія Садового, який виступає проти районних рад. І вважає, що не варто знову повертатися до радянських традицій і витрачати бюджетні кошти на збільшення кількості депутатів та відновлення роботи неефективних районних рад, а має сенс вкласти ці кошти у розвиток органів самоорганізації населення.

«Існує дієва альтернатива районним радам – це органи самоорганізації населення. Станом на 2015 рік у Києві близько двохсот органів самоорганізації населення, які охоплювали більше 800 тисяч киян. Ці органи мають реальні повноваження, на них виділяються кошти з міського бюджету і, на відміну від райрад, вони мають чіткі повноваження, визначені Законом «Про органи самоорганізації населення».

Тому, на думку Кошеля, підхід до управління великими містами за радянської моделі (чим більше кількість рад і депутатів – тим краще) вже давно не актуальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-