Шимків вірить, що МОЗ і Рада порозуміються з медреформи

Шимків вірить, що МОЗ і Рада порозуміються з медреформи

Укрінформ
Секретар Нацради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків вірить, що МОЗ і Комітет ВР з питань охорони здоров'я знайдуть компроміс щодо медреформи і процес змін у галузі нарешті буде запущений.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу в Укрінформі.

"Я знаю всіх людей, які залучені до питання реформування охорони здоров'я, вони всі можуть знайти компроміс. Я не бачу жодних причин, чому це не може відбутися", - сказав Шимків.

Він додав, що "певне обговорення" запропонованих Міністерством охорони здоров'я законопроектів, яке тривало протягом літа і осені, на жаль, завадило ухваленню дуже важливих законів, які могли б значно пришвидшити медреформу. "Але я впевнений, що здоровий глузд переважатиме у всіх і люди зможуть знайти порозуміння", - зазначив заступник глави АП.

Шимків нагадав, що закупівлі ліків за державними програмами через міжнародні організації, які називають досягненням 2015 року, також були досить складною і скандальною темою, навколо якої точилися суперечки у публічному просторі.

"Так сталося, що мене попросили промодерувати цю дискусію, яка тривала 9 годин, і мені вдалося знайти  порозуміння між різними точками зору щодо створення одного спільного закону. Я в це вірю, я це бачу і залишаюся оптимістом щодо всіх реформ, які проводяться в Україні", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-