Медведєв назвав

Медведєв назвав "борг Януковича" медичним фактом

Укрінформ
Пропозиції щодо врегулювання з Російською Федерацією так званого «боргу Януковича», які Київ передав через Німеччину, є для Росії також неприйнятними, як і попередні.

Про це заявив глава російського уряду Дмитро Медведєв, повідомляє Еuronews з посиланням на ТАСС.

«Пропозиції щодо врегулювання боргу, які Київ передав через Німеччину, для Росії неприйнятні, в першу чергу тому, що вони гірші, ніж умови, раніше запропоновані комерційним кредиторам Києва», - цитує Медведєва інформагентство.

Медведєв у черговий раз заявив, що Росія вважає борг Києва перед Москвою державним, а не приватним.

«Я не раз заявляв і готовий повторити: позика Україні не є приватною, це державний, суверенний борг однієї країни перед іншою. Статус держборгу визнав і Міжнародний валютний фонд. І це, як кажуть, медичний факт», - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи плануються переговори з українськими колегами про проблему боргу на полях Мюнхенської конференції з безпеки, яка стартувала в Німеччині сьогодні, Медведєв сказав: «Ніяких спеціальних переговорів на тему держборгу України в Мюнхені не заплановано».

Прем'єр-міністр РФ також заявив, що сподівається на позасудове врегулювання цього питання. «Усі необхідні документи зараз готуються, формується відповідний позов, і наші шанси виграти в суді дуже високі. Але я все-таки сподіваюся, що українська влада врегулює проблему держборгу в позасудовому порядку», - заявив Медведєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-